Szerző: Marcus Baldwin
A Teremtés Dátuma: 17 Június 2021
Frissítés Dátuma: 10 Február 2025
Anonim
A Marshmallows gluténmentes? - Wellness
A Marshmallows gluténmentes? - Wellness

Tartalom

Áttekintés

A búzában, a rozsban, az árpában és a tritikáléban (búza és rozs kombinációban) található természetes eredetű fehérjéket gluténnak nevezzük. A glutén segít ezeknek a szemeknek az alakjuk és állaguk megőrzésében. A gluténintoleráns vagy lisztérzékenységben szenvedő embereknek kerülniük kell a glutént az elfogyasztott ételekben. A glutén különféle tüneteket okozhat a rá érzékeny embereknél, beleértve:

  • hasi fájdalom
  • puffadás
  • hasmenés
  • székrekedés
  • fejfájás

Néhány étel - például kenyér, sütemény és muffin - nyilvánvaló gluténforrás. A glutén olyan élelmiszerek összetevője is lehet, amelyekben nem várható, hogy megtalálják, például a pillecukor.

Sok, az Egyesült Államokban gyártott mályvacukor csak cukorból, vízből és zselatinból áll. Ez tejtermékmentessé, és a legtöbb esetben gluténmentessé teszi őket.

Összetevők, amelyekre figyelni kell

Néhány pillecukor olyan összetevőkből készül, mint a búzakeményítő vagy a glükózszirup. Ezek búzából származnak. Nem gluténmentesek, ezért kerülni kell őket. Az Egyesült Államokban azonban sok marshmallow márka kukoricakeményítővel készül, nem pedig búzakeményítővel. Ez gluténmentessé teszi őket.


Az egyetlen módja annak, hogy teljesen biztosak legyünk abban, hogy a megvásárolt mályvacukrot biztonságosan fogyaszthatjuk, ha ellenőrizzük a címkét. Ha a címke nem elég specifikus, felhívhatja a gyártót. Általában a gluténmentes terméket a Nutrition Facts címkéjén ilyennek címkézik.

Vigyázz

  • búza fehérje
  • hidrolizált búzafehérje
  • búzakeményítő
  • búzaliszt
  • maláta
  • triticum vulgare
  • triticum spelta
  • hordeum vulgare
  • magos gabona

Ha nem látja a gluténmentes címkét, nézze meg az összetevők listáját. Segíthet meghatározni, hogy egyes összetevők tartalmaznak-e glutént.

Legyen óvatos

  • növényi fehérje
  • természetes aromák
  • természetes színezékek
  • módosított étkezési keményítő
  • mesterséges íz
  • hidrolizált fehérje
  • hidrolizált növényi fehérje
  • dextrin
  • maltodextrin

Gluténmentes márkák

Az Egyesült Államokban sok marshmallow márka kukoricakeményítővel készül, nem pedig búzakeményítő vagy búzamelléktermékek helyett. Míg a kukoricakeményítő gluténmentes, a címkék olvasása továbbra is fontos. Lehetnek más ízek vagy gyártási eljárások is, amelyek glutént tartalmazhatnak. A Marshmallow márkák, amelyek gluténmentességet jelentenek a címkén, a következőket tartalmazzák:


  • Dandies vaníliás pillecukor
  • Kereskedő Joe mályvacukrot
  • Tábortűz mályvacukrok, Doumak
  • a marshmallow pihe legtöbb márkája

A Kraft Jet-Puffed Marshmallows szintén gluténmentes. A Kraft vállalat fogyasztói segélyvonalának képviselője szerint azonban egyes termékeik - például a pillecukor - 50 százalékos eséllyel tartalmazhatnak természetes aromaanyagokat olyan szállítóktól, akik glutént tartalmazó gabonákat használnak. Ezért a mályvacukrot nem címkézik fel gluténmentesen.

A jet-puffasztott mályvacukrot valószínűleg biztonságos enni gluténérzékeny ember számára. De nem biztos, hogy a legjobb választás annak, akinek celiakia van.

Mi a helyzet a keresztszennyeződéssel?

Néhány pillecukor gluténmentes, de azokat olyan gyárakban csomagolják vagy gyártják, amelyek glutént tartalmazó termékeket gyártanak. Ezekben a pillecukorokban nyomokban lehet glutén, amelyet más termékekkel való keresztszennyezés okoz.

Néhány gluténérzékeny ember képes lehet tolerálni ezt a kis mennyiségű glutént. De mások, például a lisztérzékenységben szenvedők, nem biztos, hogy meg tudják enni őket.


A rendeletek lehetővé teszik az élelmiszerek gluténmentes címkézését, ha kevesebb mint 20 ppm glutént tartalmaznak. A glutén nyomainak mennyisége - például a keresztszennyeződés okozta - kevesebb, mint 20 ppm. Ezeket nem tartalmazzák a Nutrition Facts címkék.

Azok a márkák, amelyek keresztkontaminációs összetevőket tartalmazhatnak, tartalmazzák a Just Born által gyártott ünnepi témájú pillecukor Peeps ízeket.

A kukucskáló keményítőből készülnek a kukucskálók, amelyek nem tartalmaznak glutént. Egyes fajták azonban olyan gyárakban is készülhetnek, amelyek gluténtartalmú termékeket is gyártanak. Ha kétségei vannak egy adott ízzel kapcsolatban, nézze meg a Just Born webhelyet, vagy hívja a fogyasztói kapcsolatok osztályát. Néhány Peeps termék címkéjén gluténmentesség szerepel. Ezeket mindig biztonságos enni.

Alsó vonal

Az Egyesült Államokban sok, bár nem az összes pillecukor márka gluténmentes. Néhány pillecukor nyomokban tartalmazhat glutént. A cöliákiában szenvedők nem feltétlenül tolerálják ezeket. Az enyhe glutén intoleranciában szenvedő emberek ehetnek olyan marshmallow márkákat, amelyeket nem jelölnek gluténmentesnek.

A glutén keresztszennyeződés révén kerülhet be a termékekbe a gyártási folyamat során. Néhány pillecukor olyan összetevőket is tartalmazhat, mint például természetes aromák, amelyek búzából vagy más gluténtartalmú szemekből származnak.

Az egyetlen módja annak, hogy biztosan gluténmentes pillecukrot kapjon, ha megvásárolja azokat, amelyek címkéjén azt mondják, hogy gluténmentes. Ha kétségei merülnek fel, további információkat kérhet a gyártótól.

Részvény

A térdröntgen osteoarthritis: mire számíthatunk

A térdröntgen osteoarthritis: mire számíthatunk

Röntgenvizgálat a térd oteoarthritiének ellenőrzééreHa zokatlan fájdalmat vagy merevéget tapaztal a térdízületeiben, kérdezze meg orvoá...
Hogyan tudom megőrizni a bizalmat, miközben láthatatlan betegségben szenvedek

Hogyan tudom megőrizni a bizalmat, miközben láthatatlan betegségben szenvedek

Tudom, mire gondolz: Ez pontoan hogyan lehetége?A deprezió lehet az egyik önbecülé, amely tönkretezi a betegégeket. Ez egy olyan betegég, amely a hobbijaidat &#...